Europese BOB-Rosé Wijnen Veel meer dan een Kleur

Download onze infokit

pdf - 6,5 MB

Alle info over de wereld van de Europese BOB-rosé wijnen

Downloaden

Contacteer ons

Persbericht

InfoKit: BOB roséwijnen Europa

Download de InfoKit om alles te weten te komen over het Europese BOB-label, wijnbouwregio's, druivensoorten, productiemethoden, heerlijke combinaties en nog veel meer!

Een buitengewoon oogstjaar met een heerlijk happy end: rosé met een BOB-label van wijnjaar 2022

De gevolgen van de hitte en droogte waren in 2022 overal in Europa voelbaar.
Deze situatie vormde een bijzonder grote uitdaging voor de wijnbouw, aangezien uitzonderlijke
weersomstandigheden altijd een belangrijke rol spelen in zowel de kwaliteit als de kwantiteit. In het geval
van roséwijnen met een beschermde oorsprongsbenaming (BOB) uit de Provence en Valtènesi zijn de
resultaten echter meer dan bevredigend. Dankzij de terroirs in de specifieke gebieden en de expertise van
de wijnmakers staat wijnjaar 2022 voor karaktervolle en elegante BOB-roséwijnen die opnieuw klasse en
veelzijdigheid uitstralen.

BOB-roséwijnen, veel meer dan een trend bij millennials!

Millennials, de generatie die geboren is tussen 1980 en 2000, zijn constant op zoek naar nieuwe smaakervaringen en producten die garant staan voor authenticiteit, duurzaamheid en kwaliteit. Twee historische Europese wijngebieden gespecialiseerd in rosé, de Provence en Valtènesi, beantwoorden met hun BOB-roséwijnen perfect aan deze vraag. De Europese campagne « Veel meer dan een kleur » nodigt consumenten uit om een breed gamma Europese roséwijnen te ontdekken, wijnen met subtiele en vaak ook heel uiteenlopende nuances die culinair heel inzetbaar zijn en perfect passen bij allerlei gerechten. Intussen zijn deze wijnen veel meer dan een trend bij millennials in hun zoektocht naar verantwoorde producten. Parallel met deze stijgende vraag wordt ook de kwaliteit van deze roséwijnen almaar beter, gewaarborgd door het BOB-label dat pas wordt toegekend na strenge controles.

"Veel meer dan een kleur": de BOB-roséwijnen van de Provence en Valtènesi lanceren een gezamenlijke Europese campagne in drie landen

Het CIVP (Conseil Interprofessionnel des Vins de Provence) en het Consorzio Valtènesi bundelden hun krachten en lanceerden zopas een doelgerichte Europese campagne van drie jaar (2022-2024) in België, Nederland en Duitsland.
Het doel zijn wijnprofessionals en consumenten – vooral de doelgroep van de millennials – informeren over de voordelen van roséwijnen met een Europees kwaliteitslabel.
©SOWINE-CIVP ©francoismillo.com-CIVP ©Valtènesi Consortium
Ontdek onze wijnregio’s

Rosé uit Frankrijk & Italië

Hoewel de geschiedenis van deze twee wijnregio’s reeds eeuwenoud is, toch is ze kwetsbaar. Enkel aandachtige verzorging en bescherming van deze gebieden kunnen ervoor zorgen dat ze nog eeuwen verder kunnen blijven bestaan. En precies dat is wat deze twee wijnregio’s die BOB rosé produceren doen.
Ontdekken
©SOWINE-CIVP ©francoismillo.com-CIVP ©Valtènesi Consortium