Europese BOB-Rosé Wijnen Veel meer dan een Kleur
  • Home
  • Provence & Valtènesi
©SOWINE-CIVP ©francoismillo.com-CIVP ©Valtènesi Consortium

Provence & Valtènesi

BOB rosé is veel meer dan een kleur.
BOB rosé verbindt Italië met Frankrijk.

©SOWINE-CIVP ©francoismillo.com-CIVP ©Valtènesi Consortium
©Valtènesi Consortium

Wat hebben Italië en Frankrijk met elkaar gemeen ? BOB rosé !

In de streek van Valtènesi, aan de oevers van het Gardameer en in de Provence, in het zuiden van Frankrijk, wordt er hoofdzakelijk rosé geproduceerd en gedronken. Een traditie met een knowhow die van generatie op generatie wordt doorgegeven, gekoppeld aan een aanstekelijke en aparte lifestyle.

De geschiedenis van deze twee wijnregio’s gaat meerdere eeuwen terug en het zou zonde zijn om deze unieke wijntradities niet verder te zetten.

Dat deze tradities van generatie op generatie worden doorgegeven is trouwens de kracht van Valtènesi en de Provence, twee wijnregio’s die daar bijzonder sterk in zijn.

©Cédric SKRZYPCZAK-CIVP

Twee BOB roséwijnen, maar op basis van verschillende druivenrassen

Terwijl de Italianen aan het Gardameer voor hun BOB rosé hoofdzakelijk slechts één druivenras gebruiken, gropello, verbouwen de Fransen in de Provence voor hun BOB roséwijnen verschillende blauwe druivenrassen. De wijnbouwers en wijnbouwsters weten precies welke druiven er in hun regio het beste groeien. Ze kennen hun streek, bodemtype en microklimaat als geen ander en gebruiken de beste methodes in hun wijngaarden en kelders om typische roséwijnen te produceren. Dit alles zorgt ervoor dat je de traditie en het bruisende leven van deze twee wijnregio’s in hun wijnen terugvindt.

©Cédric SKRZYPCZAK-CIVP
© francoismillo.com-CIVP

BOB rosé van de Provence

De Provence staat bekend om zijn lichte en heldere BOB roséwijnen uit de Côtes de Provence (met zijn vijf beschermde subregio’s), Coteaux d’Aix-en-Provence en Coteaux Varois en Provence. Voor hun BOB rosé verbouwen ze vooral cinsault, grenache, mourvèdre, syrah en tibouren, allemaal blauwe druivenrassen. Maar ook cabernet sauvignon en carignan zijn toegestaan voor deze roséwijnen.
In de BOB roséwijnen van de Provence proef je de levensvreugde en het mediterraan klimaat. Wijnen waarin de zon schijnt, met een lichtheid die tegelijk diepgaand is. In deze regio waar de mistral vaak stevig waait, zorgt deze wind voor frisheid in de wijnen.

In elk glas proef je het werk van gedreven wijnbouwers met een passie voor hun wijngaarden, wijnboeren die traditie aan moderniteit koppelen, en dat allemaal voor het plezier van de consument.

Wat is er heerlijker dan een BOB rosé van de Provence proeven, terwijl je wegdroomt van het goede leven.

Meer informatie over rosé van de Provence vind je hier: www.vinsdeprovence.com

©Valtènesi Consortium

BOB rosé van Valtènesi

Het Gardameer, in het noorden van Italië, staat met zijn warm klimaat voor een bijzonder gebied met adembenemende landschappen, gelegen tussen de Middellandse Zee en de Alpen.
Precies daar bevindt zich de regio van Valtènesi waar je heerlijke roséwijnen met een BOB kunt proeven. Valtènesi is het enige gebied waar groppello groeit, het druivenras dat minstens 30% van de BOB rosé van Valtènesi moet uitmaken. Deze rosé mag verder worden aangevuld met marzemino, sangiovese en barbera.

De wijnbouwers en wijnbouwsters in de regio van Valtènesi noemen hun roséwijnen al sinds de 16e eeuw “Claretto” of “Chiaretto”. Deze benaming is sterk gelinkt aan een romantisch liefdesverhaal dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, net zoals de productie van hun opmerkelijke rosé in deze prachtige regio.

De opgewektheid, sereniteit, gastvrijheid, cultuur en prachtige landschappen zorgen voor die typische la dolce vita, een bijzondere sfeer en lifestyle waar je trouwens in elk seizoen op kunt klinken met een heerlijk glas BOB rosé.

Meer informatie over rosé van Valtènesi vind je hier: www.consorziovaltenesi.it

©Valtènesi Consortium
©francoismillo.com-CIVP
©francoismillo.com-CIVP
©francoismillo.com-CIVP
© SOWINE-CIVP
©Valtènesi Consortium
©SOWINE-CIVP ©francoismillo.com-CIVP ©Valtènesi Consortium
Ontdek onze wijnregio’s

Rosé uit Frankrijk & Italië

Hoewel de geschiedenis van deze twee wijnregio’s reeds eeuwenoud is, toch is ze kwetsbaar. Enkel aandachtige verzorging en bescherming van deze gebieden kunnen ervoor zorgen dat ze nog eeuwen verder kunnen blijven bestaan. En precies dat is wat deze twee wijnregio’s die BOB rosé produceren doen.
Ontdekken
©SOWINE-CIVP ©francoismillo.com-CIVP ©Valtènesi Consortium